Medlemsträff - Presentation av Samlarguiden
på ReTuna 28 oktober 2023

Lördagen den 28 oktober 2023 träffades medlemmar i Eskilstuna Vykortsförening för att få information om den nya boken Samlarguiden som Arne Sandström och Anders Sloma har producerat.

Samlarguiden
En otroligt fin bok med massor av fakta om sådant som vykortssamlare har nytta av oavsett om man samlar topografiska vykort eller helgvykort. Författarna hade också med sig ett antal böcker som de sålde på plats. Dessa gick åt som smör i solsken! Det har även lagret gjort, fick vi veta.
Så den som önskar köpa boken, 300 kr/exemplar, får snabba sig på att kontakta antingen författarna om man bor i Eskilstuna med omnejd, eller köpa via Nordisk Filateli – då tillkommer porto 80 kr.

Kasse med vykort
Till mötet kom också Gunnar Eriksson som bar på en kasse innehållande en mängd vykort.
Det finns inget som gläder en vykortssamlare så mycket som när just detta händer. Många tar genvägen att slänga det som skräp på tippen.
Men Gunnar och hans syster samlade de vykort de fann i deras bortgångna mors hem i en kasse och kom till mötet ute på ReTuna.
Ett stort och varmt tack, vill vi framföra till dem! Han är inte ensam om att vara klok nog att söka upp oss i föreningen.

För ett tag sedan tog en dam, vid namn Ingrid, kontakt och var vänlig nog att åka förbi någons brevlåda och lägga en stor bunt med vykort i den. Även här vill vi framför stort och varmt tack!

Vad gör vi i föreningen med korten?
Jo, vid möten så auktionerar vi ut korten till medlemmarna. Ett mycket uppskattat inslag på medlemsmötena!

Säsongsavslutning i november
Nu återstår en träff i föreningen. Traditionsenligt så avslutas verksamhetsåret med skinksmörgås. På detta möte kommer också programpunkten Ett vykort berättar. Det är en gammal samlare som visar och berättar om ett intressant vykort. Kanske finns det även kortlådor att bläddra igenom också?

Yvonne Karlsson, Medlem

Bilder från träffen finns nedan.
Fotografer: Else och Krister Dahl
 
Mötet den 28 oktober 2023 hade en programpunkt - Presentation av boken Samlarguiden av Arne Sandström och Anders Sloma!
Kaffe och kaka är inte fel det heller!
 
Här syns några av medlemmarna i förgrunden. I bakgrunden syns Arne Sandström till vänster, till höger anar man Anders Sloma. Lennart Pettersson hälsade välkommen till mötet och i synnerhet just nämnda herrar!
 
Arne och Anders berättade om sitt arbete med boken. En bok med massor av fakta och hjälpmedel att kunna tänka och leta fakta till allehanda kort.
 
 
 
 
 
 
Gunnar väntar på att få visa sin kasse med vykort! Han var väldigt välkommen!
 
 
 
 
 
 
 

Elses bild av dagens möte stämmer överens med redaktörens möte!
Så roligt att få höra om Samlarguiden!