Vykortsmässan 2011

Plats för mässan: Seniorcentrum, Alva Myrdals gata 3, Eskilstuna. Men i år med ingång (pga nybyggnation av bostäder) från Gymnastikgatan 14.
Tid: den 26/2 -11, kl. 10.00 till 15.00.
Entré: Fri entré!!!
Vägbeskrivning: Från Hitta.se
Vägbeskrivning GPS:
Lat: N 59º 22' 7.96"
Long: E 16º 30' 43.49"


Vill du boka bord till nästa års vykortsmässa? Kontakta vår mässgeneral Frasse.

 

Några bilder från 2010 års Vykortsmässa finner du nedan! Förhoppningsvis kommer det fler.

     

Eskilstuna Vykortsförening genomförde lördagen den 26 februari 2011 sin åttonde vykortsmässa.

Massor med kort
Minst 80 000 kort fanns att bläddra igenom.
Antalet besökare uppskattas till drygt 300. En hel del av dem som besökte mässan fann kort som de eftersökt, andra har kommit så långt i sitt samlande att de får leta vidare.
Efterfrågade kortmotiv i år var kändisar, industri och reklam. Men som vanligt var det även stor efterfrågan på Eskilstunamotiv.

Föreläsningar
Klockan 12 och 13 genomfördes av Frasse Szabo och Lennart Pettersson. Frasse visade exempel på samlarområden samt en del udda kort som kommit i hans väg. Lennart visade Eskilstunabilder från olika tidsepoker. Som vanligt var det ett uppskattat inslag på mässan.

Säljare - inte bara från Eskilstuna
De 18 säljarna kom från hela Mellansverige, allt från Stockholm till Avesta. De flesta var nöjda med att ha tagit med rätt lådor. Andra köpte och kompletterade sitt försäljningsunderlag mer än vad de kanske sålde.
Även Vykortsföreningens medlemmar tog tillfället i akt att lätta på sina lager i dublettlådorna.

 

Tack
Eskilstuna Vykortsförening framför ett stort och varmt tack till alla som hjälpt till att genomföra en lyckad vykortsmässa 2011.

Nästa års vykortsmässa
Nästa år kommer motsvarande mässa att hållas lördagen den 25 februari 2012. Vill du anmäla dig redan nu kan du kontakta Mässgeneralen (Frasse Szabo).

Tips på andra mässor
Det förekommer mässor lite här och var i vårt avlånga land. Under rubriken Aktiviteter kan du läsa om sådana som vi har fått tips om. Du kan följa länken här.

     

Bilder från Vykortsmässan

Försäljningen är igång. Besökarna vid borden koncentrerar sig för att finna sina intresseområden.
Foto och copyright: Kjell Karlsson
Här har vi två stjärnsäljare från Vykortsföreningen, fd kassörskan Anitha Pettersson till höger och utställarmästare Gunvie Vieweg till vänster. På andra sidan bordet sitter Vykortsföreningens medlem Lars Fredriksson som letar efter vykort med flygplan på.
Foto och copyright: Kjell Karlsson
Fler vyer från Vykortsmässan 2011.
Foto och copyright: Kjell Karlsson
I förgrunden, t h, samtalar vykortsföreningens medlem Britten Torsek med föreningens sekreterare Yvonne Karlsson. En lugn period i besöksflödet gör att man kan beta av lådorna lite snabbare och därmed hinner man också med att umgås lite. Ser ut som en lite allvarlig diskussion. Men redaktören kan berätta att vi hade en mycket trevlig stund! ;-)
Foto och copyright: Kjell Karlsson
Ännu fler kortletare... Dessutom samtal säljare emellan!
Foto och copyright: Kjell Karlsson
Ibland finns det något i lådorna som intresserar mer än en!
Foto och copyright: Kjell Karlsson