Vykortsutställning vid Rådhusbron
Invigning av nya rondellen vid Smörparken
den 30 maj 2009

 

Den 30 maj 2009 invigdes den nya cirkulationsplatsen vid Kyrkogatan/Kungsvägen i Eskilstuna. Som en av många aktiviteter runt omkring arrangemanget deltog Eskilstuna Vykortsförening mellan kl. 10.00 och 16.00 med en utställning.

Liksom vid Fröslundadagens aktiviteter dagen innan hade Erik Vieweg och Lennart Pettersson sammanställt en ny utställning med 32 olika uppförstorade och inplastade vykort från centrala Eskilstuna med området kring Rådhusbron och ån.

Hårt arbetande herrar
Utställningen sattes upp redan kl 10.00 av Anders Johansson (sekreterare i föreningen) och Lennart.
Dessutom monterades Frasses skärmutställning med vyer över övriga Eskilstuna upp även här. Utställningen hade plats utefter väggen utmed Skandiahuset i riktning mot Fors kyrka (Åvägen).
När Anders tackade för sig kom Yvonne och stöttade Lennart fram till att utställningen stängde, efter det att både Lasse Berghagen och bröllopet på ån klarats av.

Frågvisa besökare
Det var många Eskilstunabor - och före detta Eskilstunabor - som stannade upp och tittade på vykorten, ställde frågor, berättade minnen. Alla var överens om att vikten av att visa dessa kort och även föreningens medverkan vid sådana här tillfällen var mycket viktig!

   

Föreningsinformation
Vi lämnade ut föreningsinformation och då det var många som inte kände till att föreningen har en hemsida, så kom den lapp med hemsideadressen på väl till pass. Många lappar delades ut och togs tacksamt emot.

Ännu en gång hårt arbetande herrar
Med hjälp av Kjell (Yvonnes man) plockades utställningen snabbt ner och lastades in i bilen för att åter komma till användning vid nästa aktivitet på Sörmlandsgården den 5 juli 2009.

Nästa aktivitet
Denna aktivitet kommer att hållas mellan kl. 12.00 och 16.00. Där kommer också två föredrag att hållas vid två olika tillfällen. Yvonne kommer att berätta om helgkortens utveckling under 1900-talet och Lennart kommer att ta oss med på en virtuell vandring genom stadens gator.

Vi hoppas naturligtvis att vädret visar sig från sin bästa sida och att många hittar upp till Djurgårdens lummiga miljö.

Lennart Pettersson & Yvonne Karlsson

 
Bilder från arrangemanget följer nedan:

Lennart Pettersson och Kjell Karlsson satte sig en stund i solen. Stenarna på föreningsinformationen vittnar om att vinden var frisk.

Solen gassade - intresserade studerade.
Smörparkens besökare hade lämnat torget för att titta på Lasse Berghagen.
På håll kunde vi höra och skymta vår folkkäre underhållare Lasse Berghagen!
En del hade en annan utsiktsplats. Ser du herrarna på taket? Inte? Nåja, fotografen kunde zooma in dem:
Kanske lite för ung för att bry sig så mycket om vyerna, fotografens glasögon däremot....
En glad Yvonne i blåsten...
 
 
Fotografer: Yvonne och Kjell Karlsson, Lennart Pettersson