Vykortsutställning i Fröslunda
Fröslundadagen - 10-årsjubileum
den 29 maj 2009

 

Fröslunda firade i år 10-årsjubileum för sin aktivitet Fröslundadagen. Eftersom Fröslunda Centrum stod färdigbyggt i början av 50-talet ville man uppmärksamma just detta. Arrangörerna tog kontakt med Eskilstuna Vykortsförening för att de önskade ett historiskt inslag på denna dag. På önskelistan stod Vykort från 50-talet.

Vykortsföreningen tackade självklart ja till detta och deltog fredagen den 29 maj 2009, mellan kl. 12.00 och 18.00, med en ny utställning som innehåller 32 olika förstorade och inplastade vykort från Fröslunda. Utställningen hade sammanställts av Lennart Pettersson och Erik Vieweg.

Förberedelser
Utställningsskärmarna, som skänkts till föreningen, hade gjorts i ordning av Erik på ett förnämligt sätt. Dagen innan ordnade Erik och Lennart med att skruva upp öglor så att alla skärmarna kunde hänga i en lämplig höjd, detta för att alla skulle kunna se bilderna på ett bra och enkelt sätt. Dessutom monterades Frasse Szabos skärmutställning, med bilder från olika delar av Eskilstuna, upp.

Många intresserade
Det var många som passerade och stannade upp för att titta på och kommentera utställningen och bilderna. Många kände igen sig och kunde berätta om hur det var när de flyttade till Fröslunda. Dessutom konstaterar vi glädjande att den yngre generationen är intresserade av att se hur både Fröslunda och Eskilstuna såg ut en gång i tiden.

   

Nestor Eriksson på plats
Utställningen besöktes också av föreningens hedersmedlem Rune Eriksson, som kunde svara på de riktigt svåra frågor som besökarna ställde.

Vykort och bil
Föreningens kassör Yvonne delade lite på sig mellan utställningen och veteranbilstävlingen då hon hade med sig familjens bil – en Mercury Monterey från 1956 - och var själv klädd i 1950-talskläder.
Vid prisutdelningen efter omröstningarna bland publiken, erhöll både bilen och Yvonne tredje pris. Vi gratulerar till priserna för Yvonne.

TACK!!!
Föreningen framför ett stort och varmt tack till Annette och Charlotte på Kommunfastigheters kontor i Fröslunda för att vi fick möjlighet att vara med på denna aktivitet. Vi tackar också för deras vänliga bemötande vid alla kontakter vi haft!

Föreningen framför också ett stort och varmt tack till Gunvie och Erik Vieweg, Kjell Karlsson, Lennart Pettersson och Frasse Szabo för all hjälp vid Fröslundadagens arrangemang!

Lennart Pettersson & Yvonne Karlsson

 
Bilder från arrangemanget följer nedan:

Lennart Pettersson och Gunvie Vieweg i full gång med förberedelserna inför dagens evenemang.

Man skulle kunna tro att Erik Vieweg enbart tittade på - men se det gjorde han inte. Han har jobbat hårt för att utställningsskärmarna skulle fungera i alla väder! Här tar han en välbehövlig paus!
Gunvie tar hand om intresserade besökare!
Ordförande Pettersson fick besök av en av medförfattarna till Fröslundaboken! Erik visar var fotografen står!
Frasses skärm fick också många besökare!
Många besökare!
Föreningens äldste medlem, Rune Eriksson, fyller 97 år i augusti! Här ger han nye medlemmen Kjell Karlsson en visning och berättar hur det gick till på den gamla goda tiden.
Rune Eriksson och Kjell Karlsson.
Liv och rörelse på andra håll också. Här syns Torget där allehanda stånd hade ställts upp. Där fanns loppis, handarbete, blommor och växter m.m., m.m.
Här syns föreningens kassör och webmaster - Yvonne Karlsson - som fick mottaga tredjepriset i Fräckaste bil och även i Fin 50-talsklädsel.
Även andrapristagaren i Fräckaste bilen ville gratulera till tredjepriset.
Karin var dessutom klädd i en väldigt läcker 50-talsklänning som absolut borde fått pris.
Fotografer: Yvonne och Kjell Karlsson