Vykortsutställning i Klosters Kyrka
Återinvigning av Milles fontän
"Jona och Valfisken"
den 21 maj 2009

 

Torsdagen den 21 maj 2009 ställde Eskilstuna Vykortsförening ut totalt 44 olika uppförstorade vykort i vapenhuset i Klosters Kyrka.

Förberedelser
Utställningen hade monterats tidigare i veckan av Eric Vieweg och Lennart Pettersson med hjälp av Erics fru Gunvie, och plockats upp under två timmar på onsdagseftermiddagen.
Redan före kl. 10.00 på torsdagsmorgonen, var Lennart på plats för att finjustera utställningen som hade kompletterats med Frasse Szabos utställningsskärm.

Återinvigning
Många intresserade stannade och tittade på väg in i kyrkan. Efter att de 350 besökande gudstjänstdeltagarna passerat förbi ut på planen framför kyrkan, skedde återinvigning av Milles fontän, ”Jona och Valfisken”.

   

Tårtkalas och massor med frågor
Därefter vidtog ett stort tårtkalas och många passade sedan på att bese föreningens utställning. Det kom fram många personer som har frågor och intressanta minnen att berätta när de tittat på vykorten. Detta är ett bra sätt att informera om Eskilstuna Vykortsförenings verksamhet.

Förlängning
Utställningen skulle bara vara uppställd en dag, men Lennart fick en förfrågan om att låta den stå kvar fram till söndag kväll den 24 maj under kyrkan öppettider mellan 10.00 till 17.00. En sådan förnuftig fråga, var lätt att besvara med ett ja.

Ytterligare förlängning
Vidare ville Klosters församling, att utställningen fick stå kvar i kyrkan under sommaren för att kunna låta besökare från när och fjärran ta del av historien om 80-års jubilerande Klosters kyrka.

Lennart Pettersson

 
Vi återkommer inom snar framtid med några bilder från utställningn!