Stadsvandring runt Rademachersmedjorna och Rothoffsparken den 29 augusti 2006

 

Tisdagen den 29 augusti 2006 samlades medlemmarna i Eskilstuna Vykortsförening för uppstarten av höstens verksamhet. Denna gång var aktiviteten förlagd till Rademacher-smedjorna och Rothoffsparken. Efter samling vid Smedjorna där deltagarna utrustades med ett ihopsatt häfte med gamla vykort, som under den knappa timmens rundvandring i området, fick utgöra underlag vid jämförelsen av förr och nu. Promenaden gick först igenom området vid Rademachersmedjorna, där första smedjan öppnades som museum 1906. Här fanns flera olika bilder att jämföra området mot idag. Vid nedre hamnen gjordes en besiktning av den där gamla kvarvarande kranen, och den nu stillaflytande Kanalen, som påminde deltagarna om den tid då Eskilstuna hade förbindelse med de sju haven.

 

När Rothoffsparken nåddes, rättades den tipstävling som deltagarna under kvällens rundvandring brottats med. Segraren fick ihop 10 rätt och belönades med pris och applåder.
Därefter smakade kaffet utmärkt i den sköna augustikvällen och information lämnades om framtida aktiviteter, närmast Frimärkets Dag i Torshälla den 30 september.