Medlemsaktivitet den 17 maj 2009


Stadsvandring med Eva Söderberg

Eskilstuna Vykortsförening hade söndagen den 17 maj 2009, sin avslutning på vårterminen med en Stadsvandring i centrala Eskilstuna.
I det vackra vårvädret samlades deltagarna utanför Stadshuset, där Eva Söderberg tog hand om gruppen.
Under en dryg timme, gick deltagarna över Fristadstorget, Nybrogatan, över Nybron till Klosters Kyrka, Stadsparken och Köpmangatan till Tingsgårdens Café där kaffet och de stora bullarna med varierande fyllning smakade utmärkt.

Här fortsatte deltagarna att diskutera Eskilstuna förr och nu, innan träffen avslutades med information om kommande vykortsutställningar under sommaren 2009.

Mera information finns för dem som inte kunde närvara finns på www.etunavykort.se .

Lennart Pettersson

Här följer några foton från vandringen:
Samtliga foton är tagna av Yvonne Karlsson
 
Eva Söderberg, vår guide! Ännu en härlig människa med ett minne som får den yngre generationen att bli avundsjuk. Eva rabblade arkitekter, byggnadsår, konstnärer, donatorer och andra intressanta uppgifter om vårt Stadshus, övriga hus och statyer/monument runt Fristadstorget.
Vandringsdeltagare. Eva berättar om Stadshuset, vi som var med tittade noga på fasaden!
Vandrignsdeltagare igen. Strax vände vi oss om och tittade lika noga på Arbetets ära! Ett mycket vackert monument som vi Eskilstunabor borde studera mer ingående!
 
En av vyerna från monumentet Arbetets ära.
 
När vi kom fram till Stadshotellet fick vi till vår glädje se en av de vepor som kommer att täcka hotellet fasad. Gösta Hellgren, som är något av en expert på bussar i gamla tider, fick då se en bild på tre taxibilar. Hans kommentar var: -Jag har aldrig sett en bild med taxibilar med nummerskyltarna i följd!
Vid Klosters Kyrka fick vi se den ännu inte återinvigda fontänen "Jona och valfisken". Invigningen kommer att ske den 21 maj 2009.
Guds Hand i motljus! Denna välkända staty i Eskilstuna stadspark. I bakgrunden skymtar ännu en vepa vid Stadshotellet. Den tredje vepan hade vid tillfället ännu inte monterats.
 
Köpmangatan. Man känner verkligen av att man är i gamla kvarter. En stadsdel vi ska vara rädd om!
 
När vi kom fram till Café Tingsgården satt vår nestor Rune Eriksson och väntade på oss. Rune hade, under sin väntan på att vi övriga skulle vandra klart, hunnit sola en stund.