Medlemsmöte den 29 november 2008


Eskilstuna Vykortsförening genomförde lördagen den 29 november, sin sista medlemsträff för hösten 2008. 18 medlemmar hade samlats i Eskilstuna Fotoklubbs lokal på Intagsgatan för att först få information om vad som skett under hösten, samt lite om den planerade verksamheten 2009.

Ett speciellt tack riktades av föreningen genom Yvonne Karlsson, till ordf. Lennart Pettersson, som fick en tidig julklapp för sitt engagemang i föreningen.

Därefter serverades kaffe och skinksmörgås innan det var dags för årets interna vykortsauktion. Det blev en mycket lyckad auktion, och alla inlämnade objekt såldes.

Träffen avslutades med att gamla och nyare vykort visades för deltagarna från Eskilstuna från 1910-talet fram till 1970-talet. Deltagarna hade många förslag till bildernas ålder, men till slut uppnåddes enighet.

Medlemmar och andra intresserade kan besöka föreningens hemsida www.etunavykort.se för att få ytterligare information kring verksamheten och den bildbank som web-master Yvonne byggt upp.

Lennart Pettersson


Bildvisning är ett populärt inslag på medlemsmötena. Här är full koncentration på vad som visas på stor visningsduk, samt diskussion om vilket år den aktuella bilden kan vara ifrån. Vi har tur som har många som är minnesgoda och kommer ihåg miljöer från stan från tidigt 1900-tal!!