Medlemsmöte/-utflykt den 17 maj 2007


Torsdagen den 17 maj 2007 samlades medlemmarna i Eskilstuna Vykortsförening för vårens årliga utfärd, denna gång till Malmköping och säsongsstarten för spårvagnsresorna.
Ett fint försommarregn inledde dagen när resan startade från Eskilstuna.
Väl framme i Malmköping, smakade kaffe och bulle gott på Spårvägskaféet, innan det var dags att kliva ombord på en av Svenska Spårvägssällskapets spårvagnar.

Just denna vagn kom från Helsingborgs spårvägar och var byggd 1951. På SpårvägsMuséet i Malmköping finns ungefär en tredjedel av Svensk Spårvägssällskapets totala vagnpark.
Det totala antalet vagnar som man har att tillgå är mer än 40 vagnar och dessa kommer från Sveriges en gång totalt 13 spårvägsstäder. Den äldsta är från 1903 och den yngsta från 1950-talet. Ett 25-tal bussar ingår också i samlingarna.
Efter rundturen på Malmköping-Hosjöbanan kunde nostalgiska vykort med och utan spårvagnar på, inhandlas i den gamla stationsbyggnaden.

Därefter gjordes en liten rundtur i Malmköping innan deltagarna intog Malmköpings Värdshus för en god lunch. Efter lunchen tackade deltagarna varandra för en trevlig dag och färden hem till Eskilstuna kom att ske sent på eftermiddagen.


Om du vill veta mer om Museispårvägen kan man finna information på www.ss.se/malmkoping. Öppettiderna har bestämts till lördagar och söndagar från mitten av maj till början av september. Under juli månad och början av augusti har de öppet alla dagar i veckan. Första spårvagnen avgår kl 11.00 och sista avgång per dag är kl 17.00.


Fotona är tagna av: Lennart Pettersson, Anitha Pettersson och Yvonne Karlsson.

Styrelsen önskar alla vykortsvänner en skön sommar och hälsar välkommen åter i augusti/september.
De gemensamma aktiviteterna startar med medlemsmöte lördagen den 1 september 2007. Mer om höstens program kommer längre fram.
Glöm inte att Studiecirkelns åter startar den 30 augusti. Alla är välkomna!