Besök hos Ann och Åke Eriksson i Hållet/Näshulta
Samtliga foton är tagna av Lennart Pettersson

På eftermiddagen tisdagen den 27 maj 2008 styrde Yvonne och Lennart bilen till vår hedersmedlem Åke Eriksson med hustru Ann, som bor i Hållet vid Hedensö i Näshulta.

I det sköna sommarvädret blev vi inbjudna i den fina norska timmerstuga som Åke bygde redan på 1960-talet. Där hade hustrun Ann bullat upp ett fint kaffebord och vi lät oss väl smaka.

Därefter informerade vi Åke om Vykortsföreningens utställning i gamla teatern och visade några uppförstorade vykort i A4-format.
Sedan var det dags för Åke att ta fram sina egna vykort och med stor inlevelse berättade han om dessa gamla vykort, många från sekelskiftet 1800/1900.
Åke lovade också att om vi behövde några kort till nästa utställning i Eskilstuna Gamla Teater i september, så kunde vi låna dessa för kopiering.
Efter 2,5 timme fick vi tacka för oss och lovade att snart komma tillbaka för att bese de vykort som Åke har från Eskilstuna och dess omgivningar.
 

Innan vi tackade för en trevlig stund i vykortens tecken, passade vi även på att få med oss hem en bukett liljekonvaljer som växte utanför stugknuten.

Vid pennan
Lennart Pettersson