Utflykt till Qvartinge och Mariefred
den 20 maj 2006

 
 
Foto: Kjell Karlsson

Lördagen den 20 maj 2006 samlades medlemmarna i Eskilstuna Vykortsförening för vårens årliga utfärd, denna gång till Mariefredsområdet.
Ett fint sommarregn inledde dagen när resan startade mot Kvartinge. Här smakade den extra värmande kaffekoppen gott, innan en rundvandring inne på Qvartinge Antikhandel tog sin början.
På fotot till vänster ser vi Sören Ahlgren och Lennart Pettersson.

Här fanns mycket att titta på och extra stort intresse visades för de vykort som fanns. Yvonne Karlsson hittade vykort i en låda i en stor byrå. Andra vykort hade ägaren nogsamt "arkiverat" i lådor som mer var anpassade för detta.
Efter drygt en och en halv timme styrdes färden till Mariefred, och när kaffe och smörgås dukades upp i slottsparken visade sig solen.
Snart anlände ångtåget från Läggesta och en promenad till stationsområdet gjordes där verksamheten besågs.
Mariefreds stolthet! Ånglok och det gamla charmiga stationshuset.
Gripsholms Slott från sin vackraste sida.
Därefter styrdes stegen runt i Mariefred, och på Torget gjordes ett stopp när Rabarberns Dag firades med många försäljningsstånd.

Ett middagsregn gjorde att stegen snabbades på för att komma i skydd under stationshusets tak. Där kom ännu en gång in ett ångtåg som växlades om för ny färd till Läggesta.
Regnet upphörde, och när deltagarna tackade varandra för en trevlig utflykt på parkeringen vid Gripsholms Slott, innan återresan till Eskilstuna, sken återigen solen.
Ett speciellt tack riktar vi till vår fotograf Kjell Karlsson som med sina bilder förlänger minnet av en trevlig dag.