Årsmöte 2013-01-26, Eskilstuna Fotoklubbs lokal, Eskilstuna

Lördagen den 26 januari 2013 ägde Eskilstuna Vykortsförenings 10:e årsmöte rum. Drygt 20 medlemmar anslöt till mötet som hölls i Eskilstuna Fotoklubbs lokal på Intagsgatan.

Styrelsens sammansättning

Vid mötet omvaldes ordförande Lennart Pettersson och kassör Inga-Lill Hedin på två år. Styrelseledamoten Folke Johansson, suppleanterna Ingrid Larsson Jansson och Anders Johansson omvaldes på ett år.
Annethe Norberg Andersson valdes till revisor och Tommy Andersson till revisorsuppleant. Frasse Szabo ställde sig till föreningens förfogande i form av valberedning som får styrelsen hjälp om så kommer att behövas. Sittande ytterligare ett år är sekreteraren Yvonne Karlsson.

Vårens program fastställdes.

Kaffe och tårta
Efter de sedvanliga mötesförhandlingar intogs kaffe och prinsesstårta.

Föredrag
Bengt Lundblad hade bjudits in till årsmötet. Bengt berättade om tre systrar som hade stor betydelse för Eskilstunas restauranghistoria. Systrarna Trosander.
Det var framför allt två av systrarna Trosander som drev Schweizeriet vilket låg på Djurgårdsområdet, ungefär där dagens fd Djurgårdsmuseum ligger. En mycket intressant historia där man även fick veta vilka som besökte etablisemanget. Rallare och andra hörde till besökarna.
Att systrarna fick fortsatt förtroende att servera mat och dryck berodde till stor del på att de skötte verksamheten på det sätt som reglerna fordrade. Man fick söka arrendet ett år i taget. Sista ansökan systrarna behövde göra fick man 30 års förtroende.
Som redaktören uppfattade det var just detta Schweizeri det som överlevde längst bland de Scweizerier som startades i vårt avlånga land.
1904 revs Djurgårdens Schweizeri.
I Gamla Staden, utefter Köpmangatan, finns en gränd uppkallad efter systrarna - Systrarna Trosanders gränd.

Vykortsförsäljning
Ett antal vykortsalbum hade lämnats till ordföranden som fått uppdraget att sälja dessa till föreningens medlemmar.
Samtliga album såldes.

Vykortsmässa 2013
Lennart Pettersson påminde medlemmarna om årets vykortsmässa som går av stapeln lördagen den 23 februari i Vilsta Sporthotell och uppmanade även till besök på föreningens hemsida www.etunavykort.se för ytterligare information kring framtida möten.

 

Några bilder från Årsmötet 2013-01-26:
(Samtliga foton är tagna av Yvonne Karlsson)

Totalt 22 medlemmar hade hörsammat kallelsen till årsmötet.
Ordföranden Lennart Pettersson hälsade de församlade välkomna och startade därmed årsmötesförhandlingarna.

Herr ordföranden håller låda och medlemmarna lyssnar uppmärksamt!

Bengt Lundblad höll ett uppskattat föredrag om systrarna Trosander. Tre företagsamma kvinnor från Eskilstuna som skötte Schweizeriet på Djurgården i Eskilstuna med bravur!