Årsmöte 2009-01-31, Seniorcentrum, Eskilstuna


Lördagen den 31 januari 2009 ägde Eskilstuna Vykortsförenings 6:e årsmöte rum. 18 medlemmar anslöt till mötet som hölls i Seniorcentrum i centrala Eskilstuna.

Efter redovisning av verksamhetsåret 2008, omvaldes Lennart Pettersson till ordförande, och Yvonne Karlsson omvaldes till kassör. Till suppleant i styrelsen omvaldes Rune Lennstrand. Bengt Nilsson och Anitha Pettersson omvaldes till revisorer samt Frasse Szabo utsågs till valberedning.

Bildvisning
Efter mötesförhandlingarna intogs kaffe och tårta. Årsmötesdagen avslutades med att Lennart Pettersson visade bilder från Eskilstuna under 1950 och 1960-talet, vilka diskuterades livligt av samtliga närvarande.

Besök på Stadsbyggnadskontoret 5/2 2009
Nästa aktivitet för klubbens medlemmar är redan den 5 februari då ett besök på Stadsbyggnadskontoret genomförs. Se vidare under Aktiviteter och vårens program.

Vykortsmässan 2009
Lennart Pettersson påminde medlemmarna om årets vykortsmässa som går av stapeln den lördagen den 28 februari 2009 i Seniorcentrum och uppmanade även till besök på hemsidan www.etunavykort.se för ytterligare information kring föreningens framtida träffar.

 

Några bilder från Årsmötet 2009-01-31:

Rune Eriksson och Gösta Hellgren i samspråk om
gamla eskilstunabilder.
Rolf "Jonas" Jonsson och hans hustru Majvor fick sällskap av Jan Eriksson som också ville titta på gamla vykort. Jan, som nyligen blivit medlem, hälsas varmt välkommen i föreningen!

Ordförande Lennart Pettersson visade bildspel som han funnit på nätet. Många intressanta bilder som ledde till diskussioner!
Medlemmarna tyckte att bildspelet som visades var intressant! Många diskussioner hölls - och en del hade även en del rättelser att framföra.
Frasse Szabos utställningsskärm med gamla bilder från Eskilstuna fanns även med på årsmötet. Denna kommer även att finnas med på Vykortsmässan den 28 februari! Underlaget är delvis hämtat från Gösta Hellgrens bok.
Inte bara vykort! Intressanta böcker om Eskilstuna är alltid välkommet. Folke Johansson visar Börje Länn den senaste i floran: "Eskilstuna i våra hjärtan - femte boken - Konsum - fakta och minnen". Folke har varit med i produktionen av denna publikation! En mycket fin bok!