Årsmöte 2008-01-26 - Eskilstuna Fotoklubbs lokal, Eskilstuna


Lördagen den 26 januari 2008 ägde Eskilstuna Vykortsförenings 5:e årsmöte rum. Drygt 20 medlemmar anslöt till mötet som hölls i Eskilstuna Fotoklubbs lokal på Intagsgatan.

"Nya" styrelseledamöter valdes
Vid mötet valdes Anders Johansson till sekreterare, Folke Johansson till ledamot och Rune Lennstrand till suppleant i styrelsen. Bengt Nilsson och Anitha Pettersson valdes till revisorer samt Frasse Szabo utsågs till valberedningen.
Samtliga styrelseledamöter omvaldes utom Rune Lennstrand som utsågs till styrelsesuppleant.
Övriga sittande styrelseledamöter är Lennart Pettersson (ordf) och Yvonne Karlsson (kassör).

Hedersmedlem
Årsmötet beslöt att kalla Åke Eriksson till hedersmedlem i föreningen. Därmed har föreningen fyra hedersmedlemmar. Förutom Åke Eriksson är även Rune Eriksson, Gösta Hellgren och Börje Nordin hedersmedlemmar.

Övrigt att rapportera
Till Yvonne Karlsson överlämnades som ett tack för arbetet med föreningens hemsida, en bukettet tulpaner. Vårens program fastställdes. Efter sedvanliga mötesförhandlingar intogs kaffe och smörgåstårta.
Årsmötesdagen avslutades med att Anders Johansson visade tillsammans med Lennart Pettersson några mycket gamla vykort från Eskilstuna, vilka diskuterades livligt av samtliga närvarande.
Lennart Pettersson påminde medlemmarna om årets vykortsmässa som går av stapeln den lördagen den 23 februari 2008 i Klosters Församlingshem, och uppmanade även till besök på hemsidan www.etunavykort.se för ytterligare information kring föreningens framtida träffar.

 

Vykort från Eskilstuna sekelskiftet 1800/1900

Vykortet ovan diskuterades livligt! Mötesdeltagarna enades om att i bildens mitt ses det runda vattentornet i Nyfors och Fors kyrktorn till höger. Den vita långa byggnaden till vänster nedanför vattentornet är Tunafors fabriker.